THE GOLDEN AGE

En film om det legendariska Göteborgsbandet UNION CARBIDE PRODUCTIONS som återförenades sommaren 2018

världspremiär på Göteborgs filmfestivals 2022. Det här är en film om ett gäng stökiga och urspårade 25-åringar som trots allt lyckas etablera sig och bryta med förväntningar och gå sin egen väg. Med musiken som livlina.

Idag måste man nog se Union Carbide Productions som ett kultband från Göteborgs mer välbeställda förorter. Få band på slutet av åttiotalet fick möjlighet att turnera utomlands, spela på Marquee club i London och CBGB:s i New York.

I filmen THE GOLDEN AGE får vi följa med från början ända till slutet. Vad hände med detta stökiga band som enligt sångaren Ebbot Lundberg ”spårade ur innan någonting egentligen hände” och som enligt gitarristen Björn Olsson förhöll sig till turnéerna som till ”skidresor fast skidorna hade bytts ut mot gitarrer”.

Man skulle också kunna se filmen som en tidskapsel fylld av fantastiskt arkiv från slutet av åttiotalet och början av nittiotalet, en tid som i mångt och mycket var en brytpunkt.

2017 återförenas bandet och drar denna gång storpublik men kanske återföreningen framför allt är ett sätt att läka gamla sår och be varandra om ursäkt för allt som gick snett för trettio år sedan?

Hyr-/Köpvideo: vimeo.com

Regi: Hans-Erik Therus

Produktion: Hjalmar Palmgren

facebook

thegoldenage.se